sukcesy uczniów |
|
|
nasze projekty |
|
|
|
|
nasi partnerzy |
|
|
|
|
|
translate |
|
|
|
|
|
Warsztaty w restauracji Appassionata | 03-02-2016 18:28:48 | Projekt Zawód od Podszewki
Uczniowie naszej szkoły mieli możliwość szkolić się pod okiem profesjonalisty dzięki uprzejmości Pani Anny Cichoń i restauracji Appassionata w Radzionkowie przy ul. Anieli Krzywoń 1, w której gościliśmy na warsztatach dnia 02.02.2016.
Szef kuchni Pan Jarosław Śliwka jest prawdziwym artystą, pasjonatem i profesjonalistą w każdym calu. Potrafi wręcz wyczarować potrawy na talerzu, które zaskakują swoją oryginalnością. Połączenia smaku są nietuzinkowe, prawdziwa uczta dla podniebienia.
Uczniowie klasy 2T1 mogli obserwować mistrza w akcji, spróbować nowych potraw oraz przygotować wspaniałe dania. Pod okiem mistrza przygotowywali: przystawkę, danie główne i deser.
Oto one:
przystawka: emulsja pietruszkowa z orzechem włoskim/boczek sous vide/prażona świńska skóra/aromat buku
danie główne: kurczak zagrodowy sous vide / gofr ziołowo-serowy/tłuczony groszek z miętą i limonką/sos BBQ
deser: sorbet z czarnej porzeczki z aromatem fiołka/ravioli sferyczne z mango i angostury/ beza cytrynowa
Jeszcze raz gorące podziękowania!!! |
|
A. Stroba
|
|
|
|
|
aktualna galeria |
|
|
|
spacer po ZSGH |
|
|
strona zawodowa |
|
|
|
gazetka zsgh |
|
|
office 365 |
|
|
english films |
|
|
hotspot zsgh |
|
|
certyfikaty |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biuletyn |
|
|
|
rodo |
|
|
|
twoje ip |
|
3.141.47.221 |
|
|