@zsghbytom
  • pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Do wakacji zostało 58 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
translate
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl



plan lekcji


dziennik

Warsztaty Kulinarne w restauracji Appassionata05-02-2016 15:55:34
4 lutego w ramach projektu Zawód od podszewki (kolejna już) 16-osobowa grupa uczniów naszej szkoły miała przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych przeprowadzonych przez szefa kuchni restauracji Appassionata w Radzionkowie. Pod okiem szefa uczniowie przygotowali – m.in. takie specjały jak przystawkę, danie główne i deser:
Polędwicę sous vide z emulsja pietruszkowo-ziołową, prażoną świńską skórą i aromatem bukowym, Kurczaka sous vide, gofry ziołowo-serowe z groszkiem i sosem BBQ oraz Sorbet z mango z aromatem sosny, ravioli sferyczne z pomarańczą i bezą.
Przewodnikiem po krainie smaków był Jarosław Śliwka, szef kuchni restauracji Apassionata.
Dla uczniów była to doskonała okazja przyjrzenia się z bliska pracy w restauracyjnej kuchni i rozmowy z samym mistrzem.
"Braliśmy aktywny udział w przygotowaniu dań, sporządzonych z rozmaitych surowców, różnymi metodami obróbki; co doprowadziło nasze kubki smakowe do pozytywnego szaleństwa. Co więcej, musimy przyznać, że wiedza mistrza została przekazana nam w pasjonujący sposób. To nowe doświadczenie sprawiło, że mamy chęć poszerzać swoje kulinarne horyzonty" – komentuje przedstawicielka uczniów Ola Skrzek z klasy 3T2.
Ogromne podziękowania za organizację, przekazaną wiedzę i umiejętności!!!
Galeria
M. Muzyka    

aktualna galeria
spacer po ZSGH
strona zawodowa
gazetka zsgh
office 365
english films
hotspot zsgh
certyfikaty
biuletyn
rodo
twoje ip
18.222.120.133
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
stat4u stat4u Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 37891709 razy.
Obecnie: 22 gości online 
wróć do górę